מאי ריפל, גילי שמר

מתוך ריאלי-ויקי | בית הספר הריאלי העברי בחיפה
קפיצה אל: ניווט, חיפוש

הגדרת המושג

מסגרת הזמן- חורף 1770. מסגרת המקום- בוסטון, מסצ'וסטס. מקור השם- מתיישבים אמריקאים ללא נשק בידיים נטבחו בבוסטון ולכן קראו למקרה כך. אירוע כללי- מלחמת העצמאות של בוסטון. סיבות- הבריטים ניסו ,בעזרת מיסים, למנוע מהמתיישבים האמריקאים להתפתח באופן עצמאי אלה כמושבה בריטית בלבד מה שגרם למתח ולמחאות. מהלך- מתיישבים אמריקאים פגשו ברחוב בעשרה חיילים בריטים והחליטו להתגרות בהם ולזרוק עליהם כדורי שלג. כתגובה פתחו החיילים באש. תוצאות- חמישה מתיישבים אמריקאים נהרגו. צדדים- הבריטים ו"בני החירות" ,קבוצה של מתיישבים אמריקאים משלוש עשרה המדינות שפעלו נגד הבריטים. --גילי שמר (שיחה) 12:00, 2 באפריל 2013 (IDT)

ניתוח מקור ראשוני

1."השכל הישר" תומס פיין אזרחי המושבות האמריקאיות הספר "השכל הישר" שנכתב על ידו בשנת 1776


2."הדורות הבאים מעורבים ממש במאבק, ומהלכו בהווה יתן בהם אותותיו, ברוב או במעט, עד אחרית הימים." "מעולם לא זרחה השמש על מטרה נעלה מזו. (הכוונה למאבקן של המושבות לעצמאותן) "


3. 1770-1776 אמריקה (התמקדות בבוסטון ובפילדלפיה) הטבח בבוסטון , מסיבת התה של בוסטון , מלחמת העצמאות והכרזת העצמאות .


4.הקשר בין המקור הראשוני והאירועים הוא הפגנת הדעות של המתיישבים האמריקאים בדרכים שונות.


5."כמה מגוחך שאי ימשול ביבשת" מדובר במילה טעונה מפני שהכותב תומס פיין בחר לתאר את הנושא בצורה מוגזמת ותקיפה בכדי להדגיש את רגשותיו בנושא.


6."מעולם לא זרחה השמש על מטרה נעלה מזו. " "כמה מגוחך שאי ימשול ביבשת" הכתוב תומס פיין מביע בספרו את דעותיו ועמדותיו על המצב הרגיש שמתחולל בין בריטניה והמושבות האמריקאיות. הוא תומך במושבות האמריקאיות ודוגל בדעותיהן ובזכויות שלהן כמדינה עצמאית.


7."חובתנו לכלל האנושות כשלעצמנו מורה אותנו לבטל את החיבור" – תחום חיים חברתי "טובת עניינה האמיתית של אמריקה מחייבת אותה להתרחק מקטטות אירופאיות, ולעולם לא תוכל לעשות זאת בעודה משמשת, עקב תלותה בבריטניה, אבן משקל במאזני המדיניות הבריטית." – תחום חיים פוליטי

--גילי שמר (שיחה) 12:04, 2 באפריל 2013 (IDT)

טבלת עזר לזיהוי הנרטיבים

נרטיבים אגדה/ סיפור/ מקרה מיוחד המתקשר לאתר ההיסטורי פסטיבלים/ תהלוכות/ מועדים/ חגים/ המתקשרים לאתר ההיסטורי הפרטים באתר ההיסטורי המצביעים/ מעידים על נרטיבים
מ"פעמון החירות" ומ"היכל העצמאות", יצאה העצמאות והתרבות האמריקאית. טקסט התא 4 ביולי - יום העצמאות האמריקאי. באתרים אלו, נתפר דגל ארה"ב, נחתמה מגילת העצמאות.
כיפת הזהב טקסט התא טקסט התא קלאסיקה וטקסיות.
דג הבקלה הגדול טקסט התא טקסט התא רצינות ושילוב בין מעמדות.
צורת צלב טקסט התא טקסט התא קשר למורשת הנוצרית.

--גילי שמר (שיחה) 12:13, 2 באפריל 2013 (IDT) --מאי ריפל (שיחה) 12:20, 2 באפריל 2013 (IDT)

פיסקה אודות הנרטיבים

בבית הנבחרים של מסצוסטס בבוסטון ניתן לזהות מספר נרטיבים.

במהלך החקר אודות האתר ביררתי בקשר למפר כיוונים המאפשרים לי לזהות נרטיבים ואת הקשר ביניהם. הפריטטים באתר המצביעים על הנרטיבים הם:

1)כיפת הזהב, הממוקמת מעל הכניסה לאתר, משקפת מראה קלאסי כמו ביוון העתיקה. היא וכיפות נוספות כמו בכנסיית סיינט פול בלונדון ובניין הקפיטול בוושינגטון מושפעות מכיפת הפנתאון ברומא, כיפה גדולה ומושקעת, כל זה מראה נרטיב של קלאסיקה וטקסיות.

2)"דג הבקלה הגדול" פסל של דג הממוקם מעל היציע באולם הסגלגל, האלגנטי והחשוב ביותר בבית הנבחרים. כמו החדר הסגלגל בבית הלבן בוושינגטון גם פה זהו החדר הכי חשוב המראה על קשר בין נבחרי העם החשובים לבין פשוטי העם, כל זה מראה נרטיב של רצינות ושילוב בין שני המעמדות.


3)צורת הבניין (צלב) מראה על קשר לנצרות דבר הקורה במקומות נוצריים רבים כמו בכנסיית סיינט פול ובניין הקפיטול בוושינגטון, כל זה מראה נרטיב של קשר למורשת הנוצרית.


לסיכום ניתן לראות כיצד משתלבים באתר שלושת הנרטיבים- קלאסיקה וטקסיות, קשר לפשוטי העם ורצינות וקשר למורשת הנוצרית. הקשר בין שלושת הנרטיבים הוא להראות לעם ייצוגיות ושיוויון. --מאי ריפל (שיחה) 12:36, 2 באפריל 2013 (IDT)

טקסט: אתרים בעולם מספרים היסטוריה

טבלת איפיון לפי תחומי חיים

משפט סלוגן לאתר ההיסטורי

ציטוט רלוונטי לאתר ההיסטורי

רפלקציה